De identiteit van een plek, product of dienst is waar een project voor Angelique altijd begint. De historie, de eigenheid, alles wat het uniek maakt. Op basis van die authenticiteit bedenk je concepten, vorm je een verhaal en creëer je design op maat. Altijd in relatie tot de omgeving en passend bij de vraag of wens. Als grafisch ontwerper maakt Angelique graag waardevolle, functionele, informatieve en inspirerende ontwerpen. Met een voorliefde voor historie, natuur, textiel, beeld en typografie.

Het weverij bankje

De historie van de textielindustrie die zo verbonden is aan Twente, daar kun je niet omheen. Van het eerste spinnenwiel en de weverijen tot de nieuwst machines van nu… Constant in beweging. Angelique zocht naar een manier om te vertellen over die historie, die uitnodigend, verhalend, functioneel en herkenbaar moest zijn voor iedereen.

Ze dook in de fotoarchieven en bleef hangen bij het spinnenwiel, visueel een herkenbaar beeld voor iedereen. Ze stonden in de huiskamers, klein en groot, kwamen voor in sprookjes en verhuisden naar de fabrieken, waar ze werden omgetoverd tot weverijmachines en nog steeds transformeren tot de nieuwe modellen.

De elementen van het spinnenwiel waren voor Angelique de inspiratie om dit ‘weverij bankje’ te ontwerpen. Het wiel, het werkbankje en de verweving ervan in het landschap en de historie. Door het wiel te draaien, kan je al lezend de historie laten passeren. Het werkbankje dient als parkbank om te rusten tijdens de wandeling of gewoon om te genieten van het uitzicht. De wind kan nog spelen met het wiel ‘forces of nature’ en een stukje folklore staat in de natuur, zoals de mensen vroeger volop in de natuur bezig waren om het vlas te zaaien en te oogsten.

Met dank aan hout afkomstig van Houtzagerij Twickel.

Meer over Angelique en haar werk kun je vinden op:

Website Fill 1 Instagram Fill 1 LinkedIn Fill 1