Ieder seizoen prikkelt onze zintuigen op zijn eigen manier. In de herfst zoek je naar geborgenheid en warmte. De lente barst van de energie, opzoek naar vrijheid. Laat je meevoeren door de kleuren van de jaargetijden.

Ik ben Babs van den Thillart. ‘Veranderlijkheid van tijd’ is mijn handgeweven installatie voor de Catwalk – Forces of Nature van Textiel Festival Twente.

Ik ben textielontwerper en kunstenaar. Weven is mijn grote passie. De techniek, het weefgetouw en de constructie van de draden vind ik fascinerend. Ik ontwikkel weefsels op mijn eigen ambachtelijke weefgetouwen in mijn atelier in Den Haag. In het weven zoek ik de grenzen in meerdere dimensies naar driedimensionaal textiel.

 

 

De installatie ‘Veranderlijkheid van tijd’ is een weefsel opgebouwd uit 6 lagen die in één keer geweven zijn. De complete installatie is in zijn geheel ontstaan direct op het weefgetouw.

Iedere laag geeft de kleuren weer van een andere periode in het jaar. Zon, regen en wind zal de installatie door de tijd laten veranderen.

Kom je kijken? Van juni tot december bij de Lasonderkerk in Enschede kun je je laten meevoeren door de kleuren door het jaar heen.