Organisch Kant

Eve Dumas werkt als beeldend kunstenaar met verschillende media, waaronder textiel en garen.

Zowel organische vormen als ambachtelijk textiel vormden de inspiratie voor dit werk. De open vormen die ontstaan bij het maken van kant- of haakwerken hebben overeenkomst met de patronen die de overlappende takken van bomen vormen. De bomen in het Sterrenbos van Hof Espelo werden ooit zorgvuldig gekozen, vanwege de aanblik van de bomen en hun kruinen in alle seizoenen. De prachtige patronen die de natuur vormen worden gevierd in de textiel kunstwerken die Eve op maat heeft gemaakt voor deze bomen.

 

 

 

Door de open structuren kan de wind door de vormen heen waaien. Er ontstaan doorkijkjes waarbij de natuur en omgeving verandering brengen in wat er te zien is. De invloed van licht op het werk is groot, omdat er opvallende schaduwen ontstaan door de lichtinval op de werken. In het Sterrenbos van Hof Espelo zijn twee bomen uitgekozen nabij het centrum van het Sterrenbos.

 

 

 

 

 

De werken worden gemaakt voor twee bomen aan weerzijdes van het wandelpad op deze locatie. Zij worden gehangen aan de eerste vertakkingen van de bomen bij de stam. Het werk is met de hand gemaakt van hergebruikte garen op een klimaat neutrale basis. De zes werken hebben ieder hun eigen kleurenpalet die refereert naar verschillende periodes in de voorbijgaande seizoenen. Het werk zal een halfjaar in de bomen hangen. Zowel de kleuren van de nacht, de omliggende bloemenstruiken en de herfstkleuren komen terug in de textiele kunstwerken.

Ga voor meer informatie over het werk en hoe het gemaakt wordt naar www.evedumas.com of kijk op Instagram: eve.dumas.art.