In het kader van het Textiel Festival Twente en de Week van de Eenzaamheid start de Stichting Oldenzaalse Musea met de Club van eenzame sokken. Voor dit initiatief verzamelen we de eenzame sokken die achterblijven wanneer de was gedaan is. Waar hun partner-in-feet is gebleven? Geen idee. Verdwenen via de afvoer van de wasmachine? In de mand van de hond? Of toch achter de wasmachine? Waar zijn wederhelft ook gebleven is, geen enkele sok hoort zijn leven alleen door te brengen. Daarom geven we ze een nieuw leven, één waarin ze voor zowel jongeren als ouderen een mooie rol kunnen vervullen zonder dat er een voet aan te pas komt.

De eenzame sokken worden ingezameld bij het Palthe Huis. Hierna gaan ze naar de dagbesteding van de woon- en zorgcentra in Oldenzaal waar ze een tweede leven krijgen als sokkenpop. Dit biedt voor de deelnemende ouderen aan deze dagbesteding een mooie invulling waarbij ze kunnen meewerken aan een concreet project. Vanaf september worden de sokken verkocht met als goede doel ‘De Week van de Eenzaamheid’.

17 – 31 mei                       Inzamelen sokken, inbrengen op vrijdag aan de balie, of via de brievenbus van het Palthe Huis.

1 juni – 6 sept                  Maken sokkenpoppen bij de dagbesteding, in augustus aantal voorstellingen in de Palthetuin.

9 sept – 7 oktober           Verkoop van de sokkenpoppen eindigend in de Week van de Eenzaamheid.

Iedereen mag meedoen met de club van de eenzame sokken. Voor meer informatie zie www.palthehuis.nl.

Diverse data

Palthe Huis

Marktstraat 13

7571 ED, Oldenzaal