Wat drijft Hellen Rees, om zich al kledingdesigner te vestigen in Enschede? Wat maakt dat Bas Assink, manager van Twentemilieu, zo enthousiast is over recyclen? In de MuseumFabriek College Tour worden drie mensen geïnterviewd die alle drie textielpioniers zijn. Ze lopen voorop in het zoeken naar andere wegen voor onze kledingindustrie. In deze interviews gaan we op zoek naar hun drijfveren, horen we de weg die ze afgelegd hebben en gaan ze met de zaal in gesprek. Zo helpt hun verhaal, jou misschien ook keuzes te maken. Tussendoor afgewisseld met de vette beats van DRUIPREK die samen met de nog werkende weefmachines je versteld zullen laten staan.

Hellen van Rees (20.00-20.40) | Haar slow-fashion collectie richt zich op authentiek, veelal handgemaakt textiel, met de nadruk op duurzaamheid. Met als resultaat herkenbare hedendaagse kledingstukken. In onderzoeksprojecten is Hellen gespecialiseerd in de integratie van technologie in textiel.

Bas Assink (21.00 – 21.40) | Bas werkt als manager Strategie en Beleid voor Twente Milieu. De grootste afvalinzamelaar van de regio, waarvoor hij zich nadrukkelijk inzet voor de verduurzaming van het bedrijf en de samenleving.
Annemieke Koster (22.00-22.40) | Annemieke zette na de ramp in de kledingindustrie in Bangladesh haar frustratie om in actie. Ze zette een duurzame weverij op in Enschede. Daarmee behield ze de laatste weverij en de kennis voor Enschede. Met haar weverij draagt ze bij aan een eerlijkere kledingindustrie, de recht doet aan mens en milieu.

20.00 - 22.40 uur

De Museumfabriek College Tour