Opening expositie Borne Bloeit 18 sept 2021

In het Koetshuis, naast het Kulturhus, wordt zaterdag 18 september om 15.00 uur het Community Art Project geopend door Daniëlla van der Stelt. Zij is de projectleider van Textiel Festival Twente 2021.

Community Art Project

Het Community Art Project telt zo’n vijftig deelnemers van binnen en buiten Borne. Prachtige bloemen en planten zijn er gemaakt van textiel, oude kleding en andere materialen met gebruik van allerlei technieken. In februari is de kunstenaarsgroep van het Koetshuis met de actie om bloemen te maken begonnen om door de inbreng van al die verschillende bloemvormen een gezamenlijk kunstwerk tot stand te brengen. De nadruk ligt op het hergebruik van materialen en het positieve effect dat bloemen op mensen hebben. Dat wordt zichtbaar in de expositie van de wilde bloementuin. De tuin staat tot 30 september in het Koetshuis en reist dan naar een plek midden in Borne om tenslotte tot 21 december te eindigen in het Koetshuis.

Het maken van een bloem-lezing

We zijn nog steeds benieuwd hoe het maken van de bloemen is ervaren. Velen hebben al vragen beantwoord of hun mening gegeven. Wil je alsnog meewerken, geef dan antwoord op de volgende vragen en stuur ze naar: koetshuisborne@gmail.com

  • Waarom deed je mee en welk materiaal en welke techniek heb je gebruikt?
  • Wat bracht het je, ben je geïnspireerd geraakt, was het een aanzet tot meer creativiteit of om samen met anderen te werken?

De Rode Draad

Het Community Art Project ‘Borne Bloeit’ is georganiseerd in het kader van Textiel Festival Twente. Borne Bloeit valt onder De Rode Draad van Borne, een samenwerkingsverband waarin vele organisaties aandacht schenken aan textiel in de breedste zin.

Kunstenaarscollectief Koetshuis Borne

Elsa Snijder, Willemien Nijman, Yvonne Denekamp & Jaap Besteman

Koetshuis Borne

Marktstraat 23, Borne