HELLEN VAN REES  – Twentse modeontwerpster met textiel DNA

Hellen van Rees is een in Twente gevestigde mode- en textielontwerpster die zich richt op het creëren van eigentijdse handgemaakte producten met een duurzame invalshoek. De kledingstukken en accessoires die ze voor haar gelijknamige label ontwikkelt, zijn seizoen loos, gebaseerd op traditionele silhouetten en kledingvormen, met uniek textiel, contrasterende texturen en innovatieve afwerkingen. Het onafhankelijke werk vormt de kern van haar activiteiten, maar Hellen is ook betrokken bij verschillende op onderzoek gebaseerde projecten op het gebied van duurzaamheid en wearables.

Hellen is regelmatig te zien in het televisieprogramma ‘We gaan het maken’ een programma waarin onderzoekers/ makers, mensen met een handicap helpen een oplossing te vinden die hun leven zal veranderen.
Daarnaast is Hellen aangetrokken door het Textiel Festival Twente als conservator van het project Catwalk: Fashion Forces of Nature.

Vrijdagavond 11 juni zal Hellen vertellen over haar passie voor textiel en de projecten waar zij zich aan verbindt.
Je kan kaarten bestellen via communicatie@museumbussemakerhuis.nl
Kosten € 9,50 p.p.

Mocht de lezing vanwege eventuele nieuwe Covid-19 maatregelen niet door kunnen gaan, wordt er een nieuwe datum gezocht. Reeds aangemelde personen krijgen daar bericht van.

 

Vrijdag 28 mei

19:30

Bussemakershuis

Ennekerdijk 11, 7622 ED Borne