Project Uitloper is een langlopend (bio-art)kunstproject, sinds maart 2016 dat gebaseerd is op de textiel en de agrarische roots van Twente.
“Hoe zou het zijn om je moestuin aan je lijf te dragen of om kiemgroenten op tafelkleden te laten groeien?” “Zou het mogelijk zijn om je eigen kleding te verbouwen en het daarna weer te laten composteren?
In “Project Uitloper” hebben Annemarie Huirne en Christel Burghoorn deze vragen beeldend vormgegeven. Annemarie gebruikt als kunstenaar, ontwerper voornamelijk natuurlijke textiel en gerecyclede materialen. Christel werkt naast haar vak als glas in loodkunstenaar, met wild-geplukte en zelfverbouwde groenten en kruiden. Door te experimenteren met kiemgroenten en textiel zijn kunstwerken ontstaan met levensfasen: Ontkiemen, wortelen, groeien, sterven en verdorren.
Naast deze expositie is ook het werk “Ontworteld” van Project Uitloper te bekijken, gemaakt voor Catwalk: Forces Of Nature, onderdeel van het Textiel Festival Twente.
Dit werk is te vinden op het landgoed Lonnekermeer. Zie Catwalk: Forces Of Nature, nummer 8 van de route: Hof Espelo-Lonnekerberg.
Tijdens de openingstijden van de expositie Project Uitloper bij Tankstation Cultureel Vulpunt kun je ook nog kleding swappen in de “Overlap Pop Up Clothes Swap Store”. Zie voor meer info: Fill 1

5 augustus t/m 28 augustus 2021

Donderdag 12.00 tot 21.00 uur en vrijdag & zaterdag 12.00 tot 18.00 uur

Tankstation Cultureel Vulpunt

Deurningerstraat 28, 7514 BJ Enschede