Werk van: Marie-jozé Soppe en Yvonne Denekamp, beeldend kunstenaars

‘Beelden van Textiel’ van 2 oktober t/m 27 november

Met medewerking van: vijf bewegende en vijf verstilde modellen, musici van de Euroregio Brassband en lokale dichters.

Met een verrassende performance, waar de textiel zich voortbeweegt in de tijd, openen we onze tweede expositie in het Koetshuis dit jaar!

In het kader van Textiel Festival Twente kennen we textiel een tweede leven toe; hergebruik van lakens, damasten tafelkleden, gehaakte kleedjes. Katoen en linnen, vegan geverfd met inheemse regionale planten, o.a. brandnetel, bessen, gulde roeden, boerenwormkruid, zijn verwerkt in bijzondere outfits. Planten geoogst op markante en historische plekken met een textielverleden.

Onze hedendaagse ontwerpen zijn gebaseerd op authentieke historische Twentse plattelandskleding. Een evolutie van stroatrok, noadzak, borst-rok. Een interpretatie naar een spannende theatrale vorm met gebruik van oude textiel- en handwerktechnieken. No waste, milieuvriendelijk, hergebruik van materialen. Aandacht voor natuur en duurzaamheid is onze missie.

Wij nodigen u graag uit voor deze bijzondere opening. Waar we ook de nadruk leggen op de versterking van kunst en cultuur door samenwerking. Het project de Rode Draad, opgezet voor TFT, is daar een geslaagd voorbeeld van.

Marie-jozé & Yvonne

Zaterdag 2 oktober

14.00 uur

Het Koetshuis

Marktstraat 23, Borne