Positiviteit brengen in vreemde tijden, dat kunnen we goed gebruiken. In alle levens zijn ups en downs, of zoals het gezegde luidt: ‘ieder huisje heeft zijn kruisje’. In deze coronatijd is het voor veel mensen best moeilijk om positief te blijven. Voor de één is het zwaarder dan voor de ander. Leefomstandigheden, werk of geen werk, gezondheid en een sociaal netwerk zijn bepalend voor hoe het met je gaat. Mindset is daarin ook een belangrijk element, naast veerkracht en vindingrijkheid.

Met dit project wordt er een klein beetje licht gebracht, een gevoel van saamhorigheid gegeven en gestimuleerd. Samen deel uitmaken van een groter geheel, met een doel en zichtbaar resultaat. Thuiswerken aan iets van jezelf, kiezen voor een woord of zin die jou helpt als het even niet gaat. Door met je handen te werken, kom je wat meer uit je piekerhoofd en kan de altijd aanwezige creativiteit stromen. Helaas is deze vaak wat ondergesneeuwd. Wellicht wordt er iets aangeboord waardoor je vaker creatief kunt zijn en ontspanning kunt vinden.

Uitgangspunt is dat een woord (of maximaal drie woorden) worden geborduurd met rode draad op witte stof. De geborduurde tekst is het antwoord op de vraag: wat doet jou goed als het even niet gaat? Of, wie maakt jou blij? Wanneer verschijnt er een glimlach op jouw gezicht? Wanneer alle geborduurde vaandels samen aan een lang lint worden genaaid, zullen ze als een meterslange slinger door het landschap te zien zijn. Opbeurende en vrolijke, ondersteunende of grappige woorden. Voor een zetje de goede kant op, een lach op je gezicht en om naar buiten te gaan om te kijken wat we samen hebben gemaakt.

12 mei                      Aftrap
28 augustus           Finale, ophangen van de verzamelde slingers

Iedereen mag meedoen met positief slingeren. Borduurpakketjes zijn verkrijgbaar via het Palthe Huis.

12 mei - 28 augustus

Palthe Huis

Marktstraat 13

7571 ED, Oldenzaal