Tot en met 23 oktober is een bijzondere expositie te bezoeken bij de Historische Kring Wederden in Wierden: ‘Van Vive la France naar Lang Leve de Kleermaker’.

Een bijzondere expositie van kunstgalerie naar de kunst van het naaien. Naast de schilderijen van Ingrid Groeneveld, geïnspireerd door Frankrijk en de schilders Monet en Vincent van Gogh, is er keramiek te zien van Leta Evers. Deze kunstgalerie zal langzamerhand plaats maken voor de expositie rond het thema ‘lang leve de kleermaker’. Of om in het kort te zeggen: van schilderdoek naar naailappen.

Naast de historie van Wierdense naaierijen en kleermakers van weleer gaan we naar het hedendaagse naaiwerk. Het oude vakmanschap is nog steeds levend. Studenten van het ROC van Twente, afdeling mode en maatkleding laten hun werk van afgelopen corona-studiejaar zien: prachtige originele bustiers. De metamorfose van het korset als onderkleding naar de bustier als bovenkleding. Natuurlijk mag een trouwjurk, gebaseerd op dit principe niet ontbreken. Daarnaast is het meesterwerkstuk van Aukje Steenbergen te bewonderen. Deze Wierdense (Hoge Hexel) heeft na de opleiding aan het ROC van Twente haar vervolgopleiding gedaan in Amsterdam en werkt momenteel in het atelier van Edwin Oudshoorn waar zij heeft meegewerkt aan de prachtige creatie van Nikkie de Jager gedragen tijdens het Eurovisiesongfestival. Naaikunst in de vorm van een aantal prachtige originele quilten van Karin van Gijtenbeek vullen deze bijzondere expositie aan. Meerdere instanties, waaronder Samitex Wierden hebben voorwerpen en stoffen als aanvulling ter beschikking gesteld.

De vrijwilligers van de Historische Kring Wierden nodigen iedereen uit om een bezoek te brengen. De openingstijden zijn woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur; op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis. Koffie/thee staat voor u klaar. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Historische Kring Wederden

Appelhofdwarsstraat 2, Wierden